DIGG - Myndigheten för digital förvaltning

En webbplats om e-legitimation, e-underskrift och din säkerhet.

Om webbplatsen

Senast ändrad: 2020-09-22

E-legitimation.se vänder sig till privatpersoner som vill veta mer om e-legitimation och e-underskrift

Syftet är att samla faktabaserad information om vilka e-legitimationer som finns, hur man skaffar en e-legitimation och hur man använder den på ett säkert sätt.

Webbplatsen har tagits fram på regeringens "Uppdrag till E-legitimationsnämnden att verka för ökad och breddad användning av elektronisk identifiering i offentlig sektors digitala tjänster" (Fi2017/04095/DF).

Innehållet är under utveckling och utgår från insamlat material och bidrag från företrädare för offentlig och privat sektor.

För produktionen står Myndigheten för digital förvaltning, DIGG, som är en statlig myndighet med uppdrag att stödja och samordna offentlig sektor i frågor som rör bland annat e-legitimering och e-underskrift, nationellt och över landsgränsen.

Utländska e-legitimationer i Sverige 1

Anpassningar

E-legitimation.se följer de officiella riktlinjerna, Vägledning för webbutveckling, för hur man bör arbeta med webbplatser i offentlig sektor.

Vägledningen för webbutvecklinglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Har du problem med att använda någon del av webbplatsen uppskattar vi om du berättar för oss vad som inte har fungerat.

Mejla oss på e-legitimation@digg.se

Webbläsare

Vår webbplats fungerar bra i moderna webbläsare, som stöder webbstandarder satta av W3C. Det är till exempel nyare versioner av Internet Explorer, Google Chrome, Firefox och Safari.

Länkar

När vi länkar till ett dokument eller annan webbplats öppnas länken i en ny flik eller fönster. Det innebär att du kommer tillbaka till vår webbplats när du stänger fliken eller fönstret. Dessa länkar har en specifik ikon och ditt skärmläsarverktyg läser upp att länken öppnas i ett nytt fönster.

Ladda ner filer

På vår webbplats är pdf det vanligaste formatet för dokument och blanketter, men även dokument i till exempel Word, Excel och Powerpoint kan förekomma. Ett vanligt gratisprogram för att kunna läsa pdf-filer är Adobe Reader. Du som inte har program som kan läsa filformaten för Word, Excel eller Powerpoint kan ladda ner Microsoft Viewers gratis för dessa format.

Skriv ut webbsidor

Använd webbläsarens inbyggda funktion för utskrift när du vill skriva ut en sida. Vill du se hur utskriften blir innan du skriver ut, kan du välja ”Förhandsgranska” eller ”Förhandsvisa” i din webbläsare eller i utskriftsfönstret.