DIGG - Myndigheten för digital förvaltning

En webbplats om e-legitimation, e-underskrift och din säkerhet.

  • Start /
  • Nyheter /
  • I dag börjar Informa­tions­säker­hets­månaden

I dag börjar Informa­tions­säker­hets­månaden

Senast ändrad: 2018-10-01

Har du koll på vem som har koll på dig? I dag börjar Informationssäkerhetsmånaden, en EU-kampanj som vill hjälpa dig att behålla dina känsliga uppgifter för dig själv.

Hjälper dig att tänka säkert

Du kan lätt råka dela med dig av för mycket information utan att du tänker på det. Kanske hamnar ditt kortnummer eller lösenord till datorn på en Instagrambild, eller så lämnar du ut uppgifter om ditt bankkonto till någon som du trodde att du kunde lita på.

I EU-kampanjen Informationssäkerhetsmånaden får du tips om hur du kan göra för att ingen annan ska komma åt uppgifter som bara är till för dig. Du kan till exempel:

  • välja ett lösenord som är svårt att gissa
  • uppdatera din telefon, din dator och dina appar
  • surfa på säkra nät.

Du hittar fler tips tillsammans med checklistor och material som du kan dela på dinsakerhet.se/tank-sakertlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Tänk säkert – en del av den europeiska informations­säkerhets­månaden

Kampanjen "Tänk säkert" är en del av den europeiska informationssäkerhetsmånaden (ECSM). Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) ansvarar för kampanjen tillsammans med polisens nationella bedrägericenter (NBC) och verksamt.se. DIGG är en av 17 aktörer som deltar i kampanjen för att sprida budskapet i samhället.